Excursie Scolara Alba Iulia

21
  • Destinație: Alba Iulia (jud.Alba)
  • Durata: 5 zile (4 nopți)

Itinerariul:

Dus: Galaţi-Braila-Buzau-Ploiesti-Targoviste-Pitesti-Valcea-Sibiu-Alba Iulia

Intors: Alba Iulia-Sibiu-Brasov-Onesti-Focsani-Braila-Galati

  • Cazare în Aalba Iulia – pensiune
  • Transport: autocar – 56 locuri

Prețul este 500 lei si include:

  • transport cu autocarul dotat cu aer condiționat, ce rămâne la dispoziție pe toată durata excursiei; 4 nopți de cazare la pensiune;  pensiune completă (3 mese/zi);

Se acordă 1 gratuitate la 10 plătitori;  grup – minim 45 persoane.

Intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse în preț.

  • Desfășurător excursie

 Ziua 2 :  Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina – situată chiar în reşedinţa de judeţ este o cetate cu bastioane de tip Vauban construită în formă de stea la începutul secolului al XVIII-lea, şi care se află în prezent într-un amplu proces de restaurare fiind tot mai valorificată din punct de vedere turistic.

Cetatea Alba Carolina

Cetatea este împărţită în mai multe trasee turistice şi astfel, cei interesaşi pot să parcurgă Traseul celor Trei Fortificaţii, Traseul Porţilor, Traseul Neamului Românesc, Traseul Sudic, Traseul Estic sau Traseul Nordic.

În plimbarea pe aceste trasee, turiştii se vor întâlni cu soldaţi îmbrăcaţi în uniforme militare austriece care asigură securitatea pe parcursul traseelor.

De asemenea, cei curioşi pot lua parte şi la ceremonia de schimbare a gărzii care are loc în fiecare zi.

Cetatea Alba Carolina este cetatea care a „văzut” atât Unirea cât şi moartea lui Horea iar de peste 300 de ani, cetatea a rămas un simbol al Ardealului.

            Ziua 3: 

Alba IuliaSebes – Deva – Hunedoara si retur

Rapa Roşie aflată la doar 3 kilometri de Sebeş, Râpa Roşie are milioane de “riduri” roşii, care se pot vedea din satelit. Râpa s-a format prin eroziunea apei asupra solului, care a provocat, în timp, alunecări de teren masive.

Rezervaţia geologică uimeşte prin decorul de statui şi frontoane rozalii. Unicitatea este dată de alternanţa argilelor Roşii cu gresii cenuşii, alcătuite în formaţiuni slab cimentate

 Castelul Hunedoarei – numit și Castelul Corvinilor sau  al Huniazilor,   este cetatea  medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.

Castelul Corvinilor

Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România aflată încă „în picioare”.

Ziua 4: 

Alba Iulia Salina Turda Cheile Turzii si retur

  •  Cheile Turzii – rezervație naturală, situată la 6 km V de Turda, de-a lungul văii Hășdate; pe o lungime de 2. 900 m oferă un peisaj sălbatic unic, din: stânci abrupte, turnuri de piatră, creste ascuțite etc.
  • Salina Turda – cea mai veche din Europa și care datează din epoca romană, a cunoscut o mare investiție în ultimii ani, finalizându-se în anul 2010.
  • Cheile RametuluiManastirea Ramet – Mănăstirea Râmeț, de pe valea Mănăstirii este una dintre cele mai vechi așezăminte ortodoxe din Transilvania, se pare ca a fost construită înainte de 1377, de când este datată o pictură murală.

Programul se poate reconfigura în funcție de preferințele dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.