Tabara Scolara de vara Baile Herculane

162
 • Destinație: Băile Herculane (jud.Caraș Severin)
 • Durata: 7 zile (6 nopți)
 • Traseu: Galați – Brăila – Slobozia – București – Pitești – Slatina – Craiova – Drobeta-Turnu Severin –

Orșova – Băile Herculane și retur.

 • Cazare: în Băile Herculane – pensiune 3*
 • Transport: autocar – 30 sau 56 locuri

Prețul: 1200 lei

Pretul include: transport cu autocarul dotat cu aer condiționat, ce rămâne la dispoziție pe toată durata taberei, 6 nopți de cazare la pensiune 3*, pensiune completă (3 mese/zi).

Se acordă 1 gratuitate la 10 plătitori.

Intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse în preț.

Programul taberei și excursii:

Ziua I:  

Galați – Brăila – Slobozia – București – Pitești – Slatina – Craiova – Filiaș – Drobeta-Turnu Severin – Orșova – Băile Herculane.

 •    Târgoviște: Complexul „Curtea Domnească” – Turnul Chindiei, Biserica Domnească.

Ziua a II-a: 

Băile Herculane Orșova Porțile de Fier I  și retur.

 • Croazieră în Clisura Dunării (Rezervația Naturală „Cazanele Dunării Ruta este următoarea:Orșova – Tabula Traiana – Capul lui Decebal (Decebalux Rex) – Mănăstirea Mraconia – Cazanele Mici (locul unde se înfrățesc M-ții Carpați și Balcani) – Cazanele Mari – Peștera Ponicova – Grota Veterani – Orșova.

Aici natura a creat cel mai frumos muzeu în aer liber din Europa.   

 • Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier I   Se pleacă cu autocarul din Orșova, Mănăstirea Sf.Ana,apoi ne îndreptăm prin Defileul Porțile de Fier, zona declarată „SIT NATURA 2000”. Vizităm Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier I.

Se coboară în sala turbinelor, unde se pot admira cele 6 turbine KAPLAN (cu o putere instalată fiecare de 195MW).

 Ziua a III-a: 

Orașul-Stațiune Băile Herculane situat în SV României , pe valea Cernei, între M-ții Mehedinți în E si M-ții Cernei în V, la o altitudine de 160 m; cea mai veche stațiune din Romania și una dintre cele mai vechi din lume fiind cunoscută încă de pe vremea romanilor.

 • Muzeul Stațiunii Băile Herculane, Băile Romane și religvele din timpul romanilor de la Hotel Roman.
 • Izvoare termale.
             

Ziua a IV-a: 

Băile Herculane – Morile de apă de la Rudaria – Cascada Bigăr – Anina – Oravița –            Moldova Nouă – Clisura Dunării – Orșova – Băile Herculane.
Se pleacă spre M-ții Almajului, unde se vizitează cel mai mare complex de mori de apă din S Europei: Complexul Mulinologic Rudaria.

Popasul următor va fi la Cascada Bigăr, o creație a naturii, considerată de „The World Geography 2013”, cea mai impresionantă cascadă din lume.

Ajunși în Anina, facem o plimbare cu faimosul tren „Semmeringul Bănățean” până la Oravița (mocanița). Aceasta cale ferată montană a fost construită în timpul imperiului Austriac și a fost inaugurată la 15 noiembrie 1863 (prima cale ferată montană din România).

Ziua a V-a:  

Orașul-Stațiune Băile Herculane.

 • Drumeții în Parcul  Național  Domogled Valea Cernei.  Punct de informare turistic Pinul Negru.

Ziua a VI-a: 

Băile Herculane Baia de Aramă Tismana Târgu Jiu Polovragi și retur.

 • Mănăstirea Tismana – cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească, având un rol primordial în credința ortodoxa de-a lungul a peste 600 de ani.

● Peștera Polovragi – peșteră caldă și umedă (temp. constantă – 9oC ,  umiditate medie – 90%), care „plânge” cu picături din infiltrații;  800 m de galerie vizitabilă;  găzduiește o colonie de hibernare de cca 300 de lilieci de peșteră.

● Peștera Muierilor (sau Peștera Muierii) ( com. Baia de Fierjud. Gorj) – în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbații plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele; prima peșteră electrificată din România;  are o lungime de aproximativ 7.000 m.

  Ziua a VII-a: 

Băile Herculane – Galati

Programul se poate reconfigura în funcție de preferințele dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.